lessen

De voornaamste dienst is wel degelijk het aanbod van rijlessen met manegepaarden, voor jong en oud en dit wordt aangeboden via verschillende kanalen. Zo is er ook de samenwerking met enkele VZWs via de stad van Antwerpen (KRAS, Jespo, KATR!NA). Hier wordt de nadruk gelegd op lessen in groepsverband, maar zo zijn er ook prive lessen mogelijk, al dan niet met een eigenaars of prive paard.

Initiatieles

Deze initiatieles is enkel voorzien voor beginnende ruiters. Hier leert men de basis voor het paardrijden, namelijk: opstappen, stappen met het paard, je evenwicht kunnen behouden, het paard kunnen sturen en zo wordt er ook reeds de draf geleerd met het paard. De draf is het op en neer gaan; simultaan met het rythme van het paard. Het is een van de moeilijkste oefeningen als een beginnende ruiter, maar daar de lessen ook in groepsverband worden gegeven, is dit ook gemakkelijker aangeleerd aangezien de paarden elkaar volgen in het tempo dat wordt aangegeven door de leider.

Overgangsles

In de overgangsles wordt er van uit gegaan dat de draf een automatisme is geworden voor de ruiter. Men kan draven zonder na te denken, zodat men meer aandacht kan beginnen schenken aan de posture op het paard; namelijk de positionering van de handen en voeten & de algemene houding van het lichaam. In deze les zal men ook beginnen met het aanleren van galopperen. Dit is een hogere snelheid een beweging van het paard waarbij de ruiter moet leren het ritme te blijven volgen. De ruiter moet ook leren zijn paard te sturen. Deze les is ook zwaarder en duurt een uur ipv een half uur bij initiatie.

Gevorderden les

Dit is de les voor gevorderde. Hier zal men ook verschillende figuren aanleren zoals van hand veranderen , een volte of een slangenvolte bv. De fantasie van de instructrice Karine met de oefeningen maakt van deze groep een hele leuke ervaring.

Lesgevers

We hebben verschillende instructeurs aanwezig op de manege; zo zijn er Etienne en Davina Alberdienst zelf; elks gespecialiseerd in hun eigen domein. Karine is de aangewezen persoon voor de groepslessen die plaatsvinden in het weekend als woensdag en ze geeft zowel beginners, overgangs als gevorderde lessen. Ze is vooral gespecialiseerd in het bijstaan van de nieuwe ruitertjes

Karine

Karine is de vaste instructrice die altijd klaar staat voor zowel de beginners als de gevorderden en heeft zowel een heus hart voor haar studenten als voor de paarden zelf.

Etienne Alberdienst

Etienne Alberdienst heeft een internationale carriere achter de rug als springruiter en fokt vandaag de dag nog steeds paarden. In het lesgeven van Etienne voel je zowel de ervaring in het rijden als de kennis van het paard. Volwassenen zijn bij hem op het goede adres om een goede springruiter te worden.

Davina Alberdienst

Davina Alberdienst geeft enkel prive lessen en dit kan voor zowel dressuur als jumping. De lessen kunnen gevolgd worden met je eigen paard en of indien je geen paard hebt kan dit ook met een paard of pony van haar. Best even zelf contact opnemen om de zaken te regelen.

Ontmoet onze paarden

De paarden die ter beschikking staan in de rijschool zijn heel zorgvuldig geselecteerd en getraind om met iedereen te kunnen omgaan. Zo zal de klant er ook op vertrouwen dat de beschikbare manege paarden ook volledig te vertrouwen zijn.

lees meer