prijzen

Initiatieles

Deze initiatieles is enkel voorzien voor beginnende ruiters. Hier leert men de basis voor het paardrijden, namelijk: opstappen, stappen met het paard, je evenwicht kunnen behouden, het paard kunnen sturen en zo wordt er ook reeds de draf geleerd met het paard. De draf is het op en neer gaan; simultaan met het rythme van het paard. Het is een van de moeilijkste oefeningen als een beginnende ruiter, maar daar de lessen ook in groepsverband worden gegeven, is dit ook gemakkelijker aangeleerd aangezien de paarden elkaar volgen in het tempo dat wordt aangegeven door de leider.

duur: 30 minuten

prijs leden: 15 euro

prijs niet leden: 17 euro

Overgangsles

In de overgangsles wordt er van uit gegaan dat de draf een automatisme is geworden voor de ruiter. Men kan draven zonder na te denken, zodat men meer aandacht kan beginnen schenken aan de posture op het paard; namelijk de positionering van de handen en voeten & de algemene houding van het lichaam. In deze les zal men ook beginnen met het aanleren van galopperen. Dit is een hogere snelheid een beweging van het paard waarbij de ruiter moet leren het ritme te blijven volgen. De ruiter moet ook leren zijn paard te sturen. Deze les is ook zwaarder en duurt een uur ipv een half uur bij initiatie.

duur: 50 minuten

prijs leden: 20 euro

prijs niet leden: 22 euro

Gevorderden les

Dit is de les voor gevorderden. Hier zal men ook verschillende figuren aanleren zoals van hand veranderen , een volte of een slangenvolte bv. De fantasie van de instructrice Karine met de oefeningen maakt van deze groep een hele leuke ervaring.

duur: 50 minuten

prijs leden: 20 euro

prijs niet leden: 22 euro

Tien beurten kaart

Je kan je ook een tien beurten kaart kopen die ervoor zorgt dat de elfde les gratis zal zijn! En of bezoek verder even de websites van onze medewerkende VZWs, wie weet val je wel onder hun toepassingsgebied om een voordeliger tarief te bekomen.

prijs leden:

prijs niet leden:

Partners

Manege Alberdienst is ook een erkende sportclub van de stad Antwerpen en werkt samen met een aantal VZWs die ervoor zorgen dat jongeren kunnen paardrijden aan een voordeliger tarief.

Sport Na School

De SNS-pas is een sportpas waarmee je gedurende een bepaalde periode aansluitend aan de schooluren kan deelnemen aan verschillende…bezoek website partner

Move

Via MOVE krijg je toegang tot een uitgebreid sport- en cultuuraanbod, georganiseerd door het UAntwerpen Sportcommissariaat en Rubi The Cultural…bezoek website partner

KATR!NAHOF

KATR!NAHOF staat voor zorgzame, zorgvuldige en fijnzinnige zorg en ondersteuning in verbondenheid met kinderen, jongeren en volwassenen met…bezoek website partner

Jespo

Jespo biedt een platform aan voor kinderen en jongeren tussen de 3 en 18 jaar oud die kunnen…bezoek website partner

KRAS

KRAS is een Antwerpse jeugdwerkorganisatie die in het Stad een gevarieerde vrijetijdswerking op poten zet voor kinderen en…bezoek website partner

Stallen

We hebben 2 gangen die voorzien in stalling en men heeft de keuze tussen 2 verschillende stallen - die dus al dan niet voorzien zijn met raam en al dan niet gelegen aan de buitenkant van de manege, of binnenkant van de gangen. De prijzen zijn hier afhankelijk en te bekomen bij Etienne.

Voor info contacteer Etienne op 0477/68 33 90

Weides

Eigenaarspaarden kunnen ook een stukje groen huren om hun paard even de beentjes te laten strekken. Er zijn weides ter beschikking om te huren. De prijzen zijn hier afhankelijk en te bekomen bij Etienne.

Voor info contacteer Etienne op 0477/68 33 90

Extra info

Lessenrooster

lees meer

Praktisch

lees meer